Najam isušivača

Kako koristiti odvlaživač zraka 40-60 % vlage

Pitanje s kojim se srećemo skoro svaki radni da, je pitanje kako koristiti odvlaživač zraka da se ispune njegova funkcija. Kako se mi najčešće bavimo sanacijom već kada su znakovi narušene mikroklime vidljivi htjeli smo napisati ovaj članak kako bi pojasnili neke osnove pojmove.

Dok danas neki savjetuju da su naši preci znali o vlazi puno više od nas, mi ćemo na to odgovoriti da mi danas živimo u puno drugačijem svijetu nego što su oni živjeli. Danas je već standard imati PVC stolariji na kuću, a fasade i sva druga tehnička rješenja koja će vam pružiti veće uštede kod grijanja prostora ujedno će zadržati i vlagu u prostoru. Treba napomenuti da danas većina obitelji ima roditelje na radnome mjestu, a djecu u školi i vrtiću te je tako vrlo teško redovito prozračivati prostore.

Preventiva prilikom odvlaživanja

Prije nego što se uopće odlučite za kupnju odvlaživača treba ustvrditi što je izvor povećane vlage u prostoru, te da li je ona posljedica jednog incidenta ili načina na koji živimo. Prije nego kupimo ili najmimo uređaj dobro je imati kućni mjerač vlage u prostoru te vidjeti oscilacije vlažnosti prostora, a čak i ako se odlučimo za kupnju uređaja dobro je imati još jedan mjerač kako bi mogli pratiti s dva uređaja. Idealna vlažnost prostora je između 40% i 60% vlage, sve iznad ili ispod tih vrijednosti moglo bi ugroziti vaše zdravlje.

Naša preporuka je da prije kupnje odvlaživača svakako kupite i mjerač vlažnosti i temperature, kako bi mogli mjeriti vrijednosti.

Kako odabrati odvlaživači

Iako je cijena obično jedan od najvećih faktora kupnje odvlaživača, mi se njome nećemo baviti jer ne prodajemo odvlaživače, te se ne morate bojati da ćemo vam radi toga uvaliti uređaj koji ne zadovoljava vaše potrebe. Ono što je bitno kod kupnje uređaja za kućnu namjenu je veličina prostora u kojemu boravimo, te broj ukućana u tome prostoru. Iako su digitalni isušivači odlični za kućanstvo treba napomenuti da su skloniji kvarovima od analognih, iako sa svojim funkcijama uključivanja i isključivanja uređaja na određenim postocima vlage će opravdati skuplju investiciju u takav uređaj. Isto je moguće kupiti i mjerač vlage u obliku utičnice koji će prekinuti dotok struje kada vlažnost dosegne određenu iz programiranu vrijednost.

Sljedeću stvar na koju moramo obratiti pažnju je o mjestu gdje uređaj ispuhuje suhi zrak. Neki uređaji su projektirani da se koriste uz sami zid, dok drugi trebaju barem pola metra udaljenosti od zida, te prilikom kupnje obratite pažnju i na taj faktor.

Kako koristiti odvlaživač zraka

Nakon što smo proveli sva potrebna mjerila, te se odlučili za kupnju uređaja ne preostaje nam ništa nego pustiti uređaj u rad. Većina današnjih uređaja je projektirana da radi 24 sata dnevno, ali nema svrhe da ako smo uzeli dobar uređaj da ti uređaji rade 24 sata. Isto tako svi noviji uređaji se prilikom rada sami gase kada dostignu kapacitet za koji su projektirani, tj kada je posuda s vodom puna plovak se digne te isključuje sklopku. Jako je važno da uređaj stoji uspravno te da ako smo ga okrenuli prilikom transporta ili nam je došao kurirskom službom da pustimo da uređaj odstoji neko vrijeme kako bi se plinovi slegnuli. Isto kao i s frižiderom.

Prilikom rada izbjegavajte da se u prostoru pojavi premala razina vlage. Pokušajte namjestiti uređaj da funkcionira na razini između 40 i 60% vlage, te će u tim uvjetima biti poboljšana vaša zdravstvena slika. A više od tome možete pročitati na stranici https://40to60rh.com/ koja pokazuje prednosti te količine vlage u zraku.

Zaključak kako koristit odvlaživač zraka

Nadamo se da smo vam ovim člankom odgovoriti na pitanje kako koristiti odvlaživač zraka. Ako vam je potreban uređaj za najam slobodno možete pogledati ponudu naših odvlaživača zraka te bi za kućnu upotrebu preporučili Trotec TTK 100 te prije nego što se odlučite za kupnju možete testirati da li taj uređaj zadovoljava vaše potrebe.

Na sva pitanja stojimo vam na raspolaganju te ćemo na njih rado odgovoriti ako je u našoj mogućnosti kako koristiti odvlaživač zraka

Kako koristiti odvlaživač zraka
Kako koristiti odvlaživač zraka

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Shopping Cart