Čišćenje

Kako ukloniti mrlje i prljavštine iz tapeciranih površina dubinskim usisavačem

Kako ukloniti mrlje i prljavštine iz tapeciranih površina dubinskim usisavačem 1

Kao vlasnik malog obrta za iznajmljivanje alata, te otac dijete znam iz prve ruke koliko je važno imati odgovarajuću opremu za održavanje sjedala, namještaja te automobila čistima. Dubinski usisavač je jedan od najučinkovitijih alata za rješavanje tvrdokornih mrlja i prljavštine na tapeciranim površinama za sve one male nezgode koje nam se dešavaju. 

Dubinski usisavač je moćan stroj koji koristi mlaku vodu i jako usisavanje vlage za uklanjanje prljavštine, mrlja i krhotina s raznih površina. Obično se koristi za čišćenje automobilskih sjedala, namještaja i tepiha, ali se može koristiti i za druge zadatke poput čišćenja podova od pločica, pa čak i presvlake.

Postupak čišćenje sa dubinskim usisavačem

Što se tiče čišćenja autosjedalica i namještaja dubinskim usisavačem, postupak je relativno jednostavan, te ga svatko uz malo prakse može savladati. Evo vodiča korak po korak koji će vam pomoći da započnete:

1.) Najprije usisajte sjedala i namještaj kako biste uklonili slobodnu prljavštinu i krhotine. To će usisivaču olakšati usisavanje prljavštine i mrlja.

2.) Zatim pomiješajte sredstvo za čišćenje i mlaku vode u prskalicu ili u stroju koji ima poseban otvor za mješavinu sredstva za čišćnje.  Stroj je opremljen prskalicom za špricanje te njime nanosite otopinu na sjedala i namještaj, obraćajući posebnu pozornost na sve mrlje ili zaprljana područja. Pazite da temeljito izribate sjedala i namještaj kako biste uklonili što više prljavštine i krhotina. Uz stoj možete iznajmiti i akumulatorsku bušilicu sa četkama za čišćenje.

3.)Nakon što ste završili s ribanjem, vrijeme je da upotrijebite dubinski usisavač. Uključite stroj te polako pomičite usisavač preko sjedala ili namještaja, preklapajući svaki prolaz kako biste osigurali temeljito čišćenje sve dok usisavač više ne izvlači prljavštinu iz namještaja ili sjedala.

4.)Nakon što ste završili s čišćenjem, suhom krpom obrišite svu višak vlage. Pustite da se sjedala i namještaj potpuno osuše na zraku prije ponovne uporabe.

Važno je napomenuti da različite tkanine i materijali mogu zahtijevati druga rješenja i metode čišćenja. Ako niste sigurni koju otopinu za čišćenje koristiti ili određeni postupak čišćenja za vaš namještaj, bolje je provjeriti preporuke proizvođača prije nego što nastavite.

Upotrebom dubinskog usisavača za čišćenje autosjedalica i namještaja možete ukloniti i najtvrdokornije mrlje i prljavštinu bez oštećenja presvlake. Ako nemate dubinski usisivač, izvrsna je opcija najam jednog od iznajmljivača alata kao što je naš,(na linku možete pogledati alata i dostupnost) jer vam omogućuje da se uhvatite u koštac sa zadacima dubinskog čišćenja bez ulaganja u skupu opremu ili plaćanja servisa za čiščenje u vašem domu.

Čišćenje radite prema svome rasporedu te namještaj koji sami želite čistiti.

Zaključno, dubinski usisavači  su moćni alati koji vam pomažu da vaša automobilska sjedala i namještaj ostanu novi. S odgovarajućom otopinom za čišćenje, ispravnom tehnikom i prikladnim strojem, lako se možete uhvatiti u koštac i s najtvrdokornijim mrljama i prljavštinom, ostavljajući vaša sjedala i namještaj svježima i čistima.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem e-maila, telefona ili kontakta putem Facebook messangera.

author-avatar

About Vedran Linić

Stastveni zaljubljenik u građevinske strojeve i alate. Alate voli poznavati u dušu te osim što sve alate osobno mora prvi testirati, iste redovito i održava te popravlja po potrebi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)