>U svojoj ponudi imamo veliki izbor odvlaživača. Za sve upite i informacije ne okljevajte te nas kontaktirajte kako bi vam mogli preporučiti najbolju moguću soluciju kako bi uštedili i vrijeme i novac prilikom svojih radova.

Vaš najam alata Rijeka – Toolbox

Popis alata

Nekoliko savjeta prilikom strojnog odvlaživanja prostora

 

Najam odvlaživača –  isušivač vlage

 

Prilikom strojnog isušivanja odvlaživačima potrebno je stvoriti potrebne uvjete kako bi isušivanje bilo što efikasnije. Uređaji za odvlaživanje u prosjeku nisu veliki potrošači struje, ali uređaji za zagrijavanje prostora jesu.

Nego krenimo redom. Optimalna temperatura za rad isušivača je ona između 15 i 25 stupnjeva celzijusa, te će u toj temperaturskom rasponu oni biti najefikasniji.

Uređaji su obično testirati pri temperaturi od 30 stupnjeva i gdje je relativna vlažnost od 90% te su tada izvučene vrijednosti isušivača u 24 sata.

U stvarnosti rijetko kada će se dogoditi ovakvi uvjeti te će uvijek razina izvučene vode iz uređaja biti manja od deklarirane proizvođača uređaja.

Količina vode koja će jedan uređaj izvući iz prostora najviše ovisi o veličini uređaja, veličini prostora, uvjetima(novogradnja ili poplava), temperaturi.

Najam odvlaživača | Najam isušivača | U Rijeci | Toolbox

 

Prilikom isušivanja potrebno je sve prostore u području isušivanja zatvoriti, te ako temperatura za isušivanje nije dostatna, sa uređajima za grijanje tu temperaturu podignuti. Uređaji sami po sebi ne zagrijavaju dovoljno prostor, te se koriste električni ili indirektni uređaji za grijanje.

Potrebno je izbjegavati direktne grijalice na plin jer one same po sebi stvaraju vlagu. Ono što se često zna dešavati na gradilištu je da uslijed većeg protoka radnika uređaji ne rade cijelo vrijeme, a prostor koji se isušuje redovito se ozračuje te se prekida tako stvaranje povoljnih uvjeta za isušivanje.

Kako bi se osiguralo što djelotvornije isušivanje prostore je potrebno zatvoriti od vanjskih utjecaja.

Ako je potrebno dijelovi prostora koji se isušuje mogu se najlonima pregraditi kako bi se smanjio protok vanjskog zraka, a ako je prostor zatvoren onda je preporučeno koristiti dodatnih ventilatora kako bi se potakla bolja cirkulacija zraka te ujedno i dobile bolje performanse uređaja za odvlaživanje.

Uređaji za mjerenje možemo podijeliti u dvije skupine. Indikatori i CM uređaji. Indikatori su mali električni mjerači koji prikazuju približnu vrijednost vlage u materijalu. Prilikom mjerenja ovim uređajima ne uzima se uzorak materijala.

CM uređaji su posebni uređaji koji nakon uzimanja uzorka materijala isti obrađuje te daje točno iščitavanje vlažnosti samoga materijala.

Trajanje odvlaživanja

 

Cilj svakog isušivanja je smanjenje vlage u prostoru. Što je manji postotak vlage u zraku brže će se završiti isušivanje.

Trajanje isušivanja traje dok podloga ili zidovi nisu dovoljno suhi za daljnju obradu. Standard je da se prilikom isušivanje za postavljanje keramike podloga ili zid mora biti najviše vlažan 4%, za laminate 2,5% i za parkete 2%.

Sam proces isušivanja u prosjeku traje od 1 tjedna do 1 mjeseca, ovisno o uvjetima na radilištu te potrebnim

Prilikom najma odvlaživača vrlo je važno odabrati potrebnu količinu uređaja.

Najam odvlaživača | Najam isušivača | FAQ

Idealna temperatura za isušivanje je između 15 i 25

Isušivanje prostora traje od nekoliko dana do nekoliko tjedana ovisno o količini vode koju je potrebno izvući iz podloge i zidova.

 

Podloga se isušuje na postotak koji je potreban za nastavak daljnjih radova. Najbolje se posavjetovati sa samim proizvođačem podloge koja će biti završna. Standardne vrijednosti su za parkete 2%, za laminate 2,5% te za keramiku 4%.

Podloga i zidovi mogu se isušiti prirodnim putem. Taj proces obično traje puno duže nego kada se radi strojnim putem zbog nemogućnosti stvaranja pogodnih uvjeta za isušivanje samog materijala.

Prilikom isušivanja potrebno je zatvoriti sve prozore, vrata, te ostale otvore kako bi se stvorila povoljna klima u prostoru.

Slobodno nam se obratite putem kontakt forme sa upitima

Kako do nas ?

Slobodno nas nazovite za sve informacije